Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης διοργανώνει στις 3-4 Ιουλίου το 8ο Ράλι Σπριντ Κοζάνης, στο Βελβενδό Κοζάνης, όπου είχε γίνει πέρυσι για πρώτη φορά. Η τεχνική διαδρομή από το «Μετόχι» ως το χωριό Παλαιογράτσανο, μήκους 7,2 χλμ. θα είναι και πάλι διαθέσιμη στους αγωνιζόμενους της Β. Ελλάδος για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αλλά και στους φίλους του σπορ για να δουν από κοντά την αγωνιστική δράση.

Το 8ο Ράλι Σπριντ είναι ενταγμένο στο Κύπελλο Ράλι Σπριντ Βόρειας Ελλάδος και στο επαμειβόμενο κύπελλο Β.Ελλάδος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Β.Ελλάδος (Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε.). Ο αγώνας είναι εγκεκριμένος από την Εθνική Επιτροπή Αγώνων (ΕΘ.Ε.Α.) και το Υπουργείο Δημ. Τάξης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει 4-7μμ το Σάββατο 3 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του Βελβενδού. Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία Βελβενδού στις 10:30 με κατεύθυνση στο «Μετόχι» όπου και θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος του αγώνα στις 11:00. Το δεύτερο σκέλος θα γίνει στις 12:30 και αφού προηγουμένως κατέβουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τη συνοδεία του αλυτάρχη στην εκκίνηση της ειδικής διαδρομής

Με το τέλος και του δεύτερου σκέλους θα ακολουθήσει ο τελικός τεχνικός έλεγχος και θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα. Οργανωτές και αγωνιζόμενοι θα γευματίσουν στο «Μετόχι» μέχρι και της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων, ενώ στις 3 θα γίνει η τελετή απονομής των επάθλων.Η λέσχη προσφέρει επιπλέον δωρεάν διαμονή και πριμ εκκίνησης στα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η Ειδική Διαδρομή θα κλείσει για τα αυτοκίνητα των θεατών 1 ½ ώρα πριν την εκκίνηση του 1ου αυτοκινήτου και θα παραμείνει κλειστή μέχρι και το τέλος του αγώνα. Παρακαλείται το φίλαθλο κοινό να προσέλθει εγκαίρως και να παρακολουθήσει τον αγώνα από ασφαλή σημεία. Επίσης να συμμορφώνεταιμε τις υποδείξεις των κριτών διαδρομής και να έχει τοποθετήσει τα αυτοκίνητά του σε σημεία που δεν εμποδίζουν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας